Навеси от поликарбонат : технология на строителството

Въвеждането на нови технологии в строителството е свързано и с появата на нови строителни материали.

Поликарбонатът е един от новостите. Намира широко приложение при направата на навеси, козирки, беседки. Има още

Защо да изберем сребърни медальони

Често се питате как да си изберете материал за своя медальон – кой е подходящ: злато, сребро или дърво.
Ако се обърнем към древността от многобройните разкопки се вижда, че са ползвани за украса най-различни материали. Има още

Спокойствие в дома – шумоизолация цени

В съвременния свят проблема със звукоизолацията става все по-голям, особено за големите градове.

Голямото количество транспортни средства, строителните площадки, шумните предприятия, да не говорим за съседите, всичко това създава много шум, който не позволява човек да си отдъхне, да се зарадва на уют и тишина. Има още

Особености при избор на интериорни врати

Интериорните врати са важен елемент на всеки ремонт. Разни арки и завеси не могат да ги заместят. Това налага към избора им да се подхожда сериозно.

Прочетете отзивите в интернет, ако имате възможност вижте ги реално. Снимките от екрана не могат да предадат напълно цвета и качеството. Има още

Химическите средства и отпушване на каналите

Проблема с почистването на канализационните тръби е един от най-неприятните в едно домакинство. За съжаление възниква винаги, когато това е последното нещо за което може човек да мисли. Има още

Различни критерии за избор на интериорни врати

Асортиментът на интериорните врати е много голям и този факт може да обърка клиента. Сблъсквайки се с богатия избор, не всеки може веднага да определи конкретния модел, който идеално ще допълни интериора в жилището му. Има още

strm11

Какво е стриймингът и как функционира той

Какво представлява?
Стриймингът е технология, използвана за доставка на съдържание през интернет- обикновено като аудио и видео, но все по-често и в други формати, до компютри и мобилни устройства. Стрийминът предава данни като непрекъснат поток, което дава възможност на получателите почти едновременно да го гледат или слушат избраната от тях информация.

Стриймингът е най-бързият начин за достъп до интернет-базирано съдържание, но това не е единственият начин. Постепенното изтегляне е друга опция, която е била използвана в продължение на години, преди предаването онлайн да стане възможно.
За да се разберете какво е стрийминг, къде можете да го използвате и защо е толкова полезен, трябва да разгледате следните две опции.

Двете възможности:
постепенно сваляне и предаването на живо- се различават по това, кога можете да започнете да използвате съдържанието и какво се случва след като сте го свалили.
Постепенните изтегляния са традиционният начин за сваляне на информация от мрежата и всеки, който е използвал интернет известно време е добре запознат с тях. При изтеглянето на приложение или игра, трябва да свалите целия файл, преди да можете да го използвате, което в повечето случай е доста досадно и отнема значително време при по обемисти файлове. Това е постепеннното изтегляне.
Онлайн предаването е различно. То Ви позволява да започнете да използвате съдържанието преди да е изтеглен целият файл. Например при музиката онлайн можете да щракнете върху бутона „стартирай” и да започнете да слушате почти веднага. Не е нужно да чакате да изтеглите песента, за да чуете музиката.

Предимства
Това е едно от най-големите предимства на стрийминга. Предоставя Ви информацията, когато Ви е необходима.
Другата голяма разлика между него и стандартното изтегляне е това, което се случва с данните, след като ги използвате. Свалени, данните са трайно съхранени в устройството, докато не ги изтриете. При стриймване данните се заличават автоматично след като ги използвате.
и не се записва на вашия компютър (освен ако не сте я свалили за офлайн слушане, което всъщност е изтегляне).

Изисквания
Стриймингът изисква сравнително бърза интернет връзка, а колко бърза, зависи от вида на медията, която стриймвате. Скорост 2 мегабита в секунда или повече, е необходима за гледане на видео със стандартна разделителна способност, без да се получават прескачания или буферни забавяния. HD и съдържание UHD изискват по-високи скорости за безупречна доставка: 5 Mbps за HD съдържание и 9 Mbps за съдържание UHD.

Пряко предаване онлайн
Предаване на живо е предоставяне в реално време интернет съдържание. Стрийминг онлайн е популярен при телевизионни предавания на живо и специални еднократни събития.

Ефективност на препаратите за отпушване на каналите

Запушването на канализацията е неприятно произшествие, особено за домакинята. В резултат водата бавно се изтича или напълно спира и напълва мивката, в помещението се появява неприятна миризма. Има още

vhodni-metalni-vrati

Приложение на металните входни врати

vhodni-metalni-vratiМеталните входни врати имат много голямо приложение. Те могат да се монтират на входовете на различни помощни и сервизни помещения, както и да се използват за затваряне на входовете на жилищни сгради, апартаменти и къщи. Предимство на вратите от метал е основно изгодната цена. Те са най-достъпното решение за повишаване защитата на входа и в същото време намират огромно приложение в различни по вид и предназначение сгради и помещения.

Ето къде според Врати Узунов София можете спокойно да използвате метална врата: Има още