Как правилно да почистите палтото и да се отървете от петна

Покупката на женско палто трябва да е свързана не само с това да сте в крак с модата, но и с правилните грижите за нея. Последните се определят от вида на материала, използван за шиене. Разбира се, можете да изпратите палтото си на химическо чистене, но дори най-качественото химическо чистене постепенно води до унищожаване на материала, съкращавайки периода на носене на любимите ви дрехи.

Петна от плодове, сок, вино, мастило, чай и масло могат да бъдат премахнати у дома, без да се полагат много усилия. Уверете се, че сте проверили реакцията на почистващия препарат към материята, от която е изработено палтото, преди да използвате на видните места. Разберете за: http://mamaninja.bg/%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/item/637-shestitsa-ot-tototo.

За да се избегнат петна, често възникващи при отстраняване на петна, трябва да се обработва от ръба до средата. В повечето случаи ще са необходими амоняк, водороден пероксид, алкохол, бензин, прах за пране.

Когато се борите с мазна петна върху тъканта на обработваната област, поставете парче чиста хартия, а от другата страна я избършете с памучен тампон, добре навлажнен с бензин.

За премахване на петна от чай използвайте смес от: половин лъжица 10% амоняк и лъжица глицерин. Следи от бирата, изсипана върху козината, могат да бъдат елиминирани с водороден прекис.

Наскоро направени мазни или гресни петна могат да бъдат отстранени с поставяне на хартия от замърсената зона от двете страни – външни и вътрешни, хартиени салфетки на няколко слоя, след което се изглаждат добре.

Използва се: половин чаша топла вода, 1 чаена лъжичка препарат и 1 чаена лъжичка амоняк. Получената смес трябва да бъде нанесена изобилно върху петната и щателно гладена, като върху дрехите се постави бяла чиста кърпа.

Ако върху вашето велурско палто се е образувала плака, особено забележима на ръкавите, може да се отстрани с пара от чайника или да се използва модерно устройство, предназначено специално за премахване на плаката.

Кашмирните покрития могат да бъдат измити в перална машина, избирайки за това най-нежния режим и температурата не повече от 30 градуса. След измиване, трябва да се изплакне.

Грижата за банския също трябва да става с внимание поради спецификата на материите: https://fashioncolors.bg/online-moda/damska-moda/дилемите-при-избор-на-бански.

Петна от тревата върху бяло палто, могат да бъдат отстранени с топла вода и сапун, след което замърсената площ трябва да бъде внимателно избърсана с чиста кърпа, навлажнена с алкохол.

В края на сезона, преди да изпратите палтото в килера, то трябва да бъде добре почистен с четка. Гладенето винаги се извършва, чрез сваляне с влажна кърпа. Не прибирайте палтото си в найлонов чувал, защото за това специално облекло се продават торби, които оставят въздуха да проветрява свободно, без вътре да навлиза прах.

Правилната грижа за козината ще помогне да се удължи периодът му и по този начин да се спасят финансовите средства от такава солидна модна инвестиция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>