Виж как да се възползваш от големите отстъпки в нашите шоуруми - НАТИСНИ ТУК!
Хипер Промо!

4 причини да подобрите осветлението в банята

Слабото осветление или не добре поставеното такова в банята има много неприятен ефект за собствениците, а води и до неприятни случки в помещението. Затова от гледна точка на настоящето винаги можете да преоцените какво осветление за баня ползвате и дали то е достатъчно добро за пропорциите на самата баня.  

 

Има поне четири причини, за да подобрите осветлението в банята си. Първата е свързана с атрактивността и привлекателната среда, която доброто осветление създава. След това качественото и добре осмислено осветление създава уют в банята. На трето място може да се постави естествения преход за сетивата от другите помещения към интериора на банята. Най-важната причина обаче да имате качествено осветление в банята е свързана със сигурността. Затова нека да наблегнем на нея.

 

Сигурността в банята от гледна точка на светлината е свързана с два типа осветление: основно и добавено. Доброто основно осветление за баня намалява шанса от инциденти в банята свързани с подхлъзване и падане, просто защото сетивата на човек функционират по-добре. Това е особено важно за възрастни хора, за трудноподвижни и за невнимателните и вечно енергични деца. Добавеното осветление от своя страна е това, което е предназначено за специални дейности като гримиране, като допълнение към душ кабината и други.

 

Има разлика в избора на осветление когато правите нова баня и когато вече имате такава. При първия случай трябва да направите проект, при който предвиждате всички осветителни тела и начина на разпределение в банята. При втория начин трябва да направите преоценка на актуалното осветление в интериора, за да видите какво можете да промените за добро.

 

Четирите причини, които споменахме в началото могат да послужат като основа да направите по-качествено осветление в банята. Все пак всеки има нужда от привлекателна баня, в която да влезе с удоволствие, уютна среда за къпане, липса на напрежение за сетивата и повече сигурност.