Виж как да се възползваш от големите отстъпки в нашите шоуруми - НАТИСНИ ТУК!
Хипер Промо!

5 практични приложения за деца в банята

Банята често е най-малкото помещение в дома, но често представлява най-голямо предизвикателство за децата и то за техните рутинни дейности: миене на зъбите, къпане, ползване на тоалетната и т.н. Затова е добре в зависимост от възрастта на децата да направите баня, която е добре подредена и лесно използваема, за да може да им е лесно на тях и на вас когато им помагате да се изкъпят.

 

Ето 4 предложения, които са практични и може да са ви от ползва.

 

Изберете санитарен фаянс, който е здрав и не се надрасква лесно. Вместо класическите окачени мивки за баня, изберете нещо по-леко като форма, мивка за монтаж на плот и с лесно управление на смесителя, за да може детето да не се озовава пред трудности когато трябва сутрин да се измие и подготви за началото на деня.

 

Използвайте голямо огледало за баня при мивката, за да може детето да се оглежда докато се мие. Ако огледалото е прекалено високо, то не може да се види, и рискува да се налага да се връща втори път в банята. Достатъчно е долната част на огледалото да достига малко над нивото на смесителя.

 

Използвайте тръбно окачване за душ с регулируема височина. Така според височината на детето лесно ще настройвате височината на душа точно толкова колкото ще е най-добре за неговото къпане. Подвижната душ слушалка също е удобство, за да се научи детето да се къпе правилно и да се измива максимално добре.

 

Купете аксесоари за баня, които са насочени специално за детето. Така ще направите банята по-приятелска среда за него и то ще се чувства добре прието. Така по-лесно ще се усвоят навиците по-ежедневно ползване на банята и тоалетната.   

 

Що се отнася до тоалетната чиния, стоящите модели са по-сигурни за ползване от децата, защото окачени тоалетни чинии могат да представляват трудност заради нестандартното разположение и монтаж. Друго добро решение е, тоалетната чиния да се ползва със седалка и капак със soft-close Механизъм.