Виж как да се възползваш от големите отстъпки в нашите шоуруми - НАТИСНИ ТУК!
Хипер Промо!

Избор на стилове за баня без тоалетна

Имайки предвид ремонтните дейности в банята, първото нещо, което е добре да направите, е да решите дали ще оставите банята самостоятелна или ще я комбинирате с тоалетна. Банята, в която тоалетната липсва, има много предимства. На първо място, този избор ви позволява да превърнете банята в място, където можете да релаксирате физически и душевно, а не само да извършвате хигиенните си процедури. Ето и няколко от най-широко разпространените стилове:

 

Баня в модерен стил

Доста често, за да проектират своята баня, собствениците на жилища избират модерен стил. Банята в този стил е изчистена, семпла и лаконична, но изглежда оригинална и елегантна. Цветовете на довършителните работи могат да бъдат различни, но не използвайте полутонове (само чист цвят). Банята в стила на "модерната" облицовка може да използва фаянс, теракот, мозайка или гранитогрес за баня в цвят: син/ черно и бяло/ кафяв/ жълт/ червен.

 

Баня в стил Ар Нуво

Банята в класически стил , като правило, е в заглушени естествени тонове. Материалите най-често са гранит, мрамор или имитация на естествени каменни повърхности. Мебелите в такава баня се избират със заоблени форми, често с финиш, който имитира бронз или злато.

Водопроводните инсталации и смесителите се избират, като се има предвид функционалността им. Допълнителните декоративни акценти в стил "Ар Нуво" са добре дошли.

 

Баня в ориенталски стил

Източният стил е доста разнообразен в своя дизайн. По ваше желание можете да се заложите на определена тема, съчетание от орнаменти, мозайка или мотиви с цветя.

Цветовете в покритието на източната баня са наситени и топли. Златните, червените и жълтите оттенъци често се допълват от тюркоазено или синьо.

 

Японски стил в банята

Японският стил е много модерен в момента. Неговите отличителни черти са минимализъм и простота. В "японските" бани няма да видите тоалетна или душ кабина. Мястото за къпане често представлява вградена вана, инсталирана върху пода. Финалът се извършва с пръчки, оризова хартия и естествен камък.

Във вътрешността на отделната японска баня обикновено ВиК комуникациите не се виждат. Те често са скрити зад демонтираните панели или гипскартон.

На пода на малката баня е по-добре да инсталирате минимален брой неща. Това не само визуално добавя допълнителни квадратни метри, но също така улеснява почистването.

 

X Вземи код за остъпка, за да ползваш намаленията и в магазините ни!

Генерирай код