Виж как да се възползваш от големите отстъпки в нашите шоуруми - НАТИСНИ ТУК!
Хипер Промо!

Мебели за баня и пространство

Един от най-големите проблеми в банята като помещение е неговата пространствена ограниченост. Все повече собственици, които строят нови къщи, изискват още предпроектно да осигурят в дома си по-голямо помещение за баня. Има много логика в това. Ако проследите текстовете за баня в нета в по-голям обхват, ще видите, че един много голям процент отива за теми като: как да направите малката си баня да изглежда по-голяма; как да подредите мебели за баня без да смалявате банята и т.н.


Да си представим нещата от друга гледна точка – тази за чистото удоволствие от къпането под душа или във ваната. Колкото по-изчистено е пространството около тях, толкова по-силно е въздействието върху тялото и сетивата самото къпане. Тялото усеща когато пространството е стеснено и това по някакъв начин го потиска.  Не случайно в такива моменти може да се появии усещането за клаустрофобия. Как тогава когато правим новата си баня даподходим, така че да има място за мебелиза баня и за по-свободно пространство по-време на къпане?

 

Няма еднозначен отговор, но има концепция. Ако имате възможност в момента да построите нов дом или се запътвате към направата на такъв, трябва предварително да заложите концепцията за банята.


Помислете за едно помещение разделено на две, едната част да съдържа складовата база: шкафове за баня, огледален  горен шкаф, умивалник, етажерки, ясно отделени в тази част, в другия край на същата част от помещението тоалетната чиния. Другото помещение обаче не трябва да има нищо друго освен душ пространството или ваната и нейните прилежащи аксесоари. По този начин ще си осигурите нужното място, тялото да се отпусне напълно и визуално да не бъде ангажирано с излишна информация.


В този ред на мисли, мястото на новите мебели за баня задължително е в тази част на банята, където не ангажират внимание, а са функционално пригодени. Ето защото мебелите за баня с вграден умивалник и с огледална част са толкова подходящи за модерната визия в банята. Те обособяват пространството около себе си и могат да поберат достатъчно принадлежности за баня, за които иначе трябва да търсите още място в ограничени интериор.

 

X Вземи код за остъпка, за да ползваш намаленията и в магазините ни!

Генерирай код