Виж как да се възползваш от големите отстъпки в нашите шоуруми - НАТИСНИ ТУК!
Хипер Промо!

Топ дизайнерски трикове за визуално разширяване на малката баня

Малката баня е често срещано явление в наши дни. Когато нямате възможност да  увеличите площта, чрез местене на стени, може да се възползвате от някои доказано  работещи дизайнерски техники. Става въпрос за използването на светли цветове, отразяващи повърхности, отворени рафтове и други визуални трикове. Може визуално да разширите малката баня, по примера на тези девет дизайнерски идеи.

 

Минимални детайли

 

Палитра в светли цветове

Интериориорите с неутрални цветове изглеждат по-топли и уютни. Светлите цветове отразяват светлината и визуално увеличават вътрешното пространство.

 

Огледала с голям размер

Не забравяйте за големите огледала - те работят чудесно в малките бани и дори правят чудеса. Създавайки илюзията за отворено пространство, огледалото в банята изпълва интериора със светлина и „въздух”. За най-добър ефект, можете да окачите огледало на стената или на вратата: основното нещо, което може да направите е да добавите свещници или прожектори, за да персонализирате интериорното решение.

 

Малка водопроводна система

За малката баня е най-добре да заложите на компактна ВиК система. Изберете водопроводни елементи с малки размери и нестандартна форма. Окачените тоалетни и мивки са невероятно подходящи за малки бани. Те заемат минимално пространство, отговарят на съвременните тенденции и не се набиват на очи.

 

Големи плочки за баня

 

Отворени рафтове

В една малка баня стелажите, рафтовете и шкафовете е добре да бъдат отворени. Освен това, дизайнерите препоръчват да се инсталират на тавана: така че да бъдат в състояние визуално да го "повдигнат". За да не се претовари интериора, се опитайте да не прекалявате с елементите - пестете място и не забравяйте за „въздуха”.

 

Ъглите в действие

 Да разгледаме характеристиките на планиране. Ако банята разполага с някакво ъглово пространство, може да инсталирате ъглова мивка, тоалетна или душ с асиметрична форма. По този начин ще можете да използвате цялата площ на банята.

 

Рисунка с перспектива

 

Душ вместо вана

Сменете ваната или стария душ с нов, компактен душ. Ваната практически отнема половината от пространството. Ако все пак не искате да се отказвате от релаксиращото време във ваната, заложете на мини ъглова вана.

 

 

X Вземи код за остъпка, за да ползваш намаленията и в магазините ни!

Генерирай код