Виж как да се възползваш от големите отстъпки в нашите шоуруми - НАТИСНИ ТУК!
Хипер Промо!

Красива дървена баня

Ако се опитвате да създадете в обновената си баня нещо "изключително", ще ви се наложи да потърсите необичайни и редки елементи и завършителни материали. За да постигнете тази цел, изберете нетрадиционен материал за баня - естествено дърво. В края на краищата, това е индикатор за лукс и отличен вкус, позволява ви да създадете уютен и оригинален интериор.

 

Най-използваните видове довършителни материали са плочки за баня, които се изработват от естествено дърво. Продуктите от масив имат свои собствени предимства. Наред с факта, че те демонстрират богатството на естествената структура, те все още имат екологична съвместимост и топлоизолация. С тяхна помощ можете не просто да превърнете банята в красив оазис, но и да я направите по-удобна.

 

В ерата на високите технологии висококачествената дървесина се обработва така, че да бъде устойчива на вода.

Всеки производител има свой собствен начин за защита на дървото. Една от най-известните техники е свързана с обработката на материала. В него се вгражда смола от дървесина от други видове със специална структура, които пречат на процеса на гниене. След импрегнирането покрийте със седем слоя лак.

 

Наред с лакирането, се извършва маслено и восъчно покритие. Производителите гарантират неограничена продължителност на живота на тези продукти.

Такива видове дървесина като тропическо дърво, тиково дърво или африканско Ироко (Iroko) се отличават с отлична твърдост и устойчивост на деформация. Маслата, които се съдържат в тях, водят до изключително ниска хигроскопичност. Това осигурява абсолютна устойчивост на влага.

 

Традиционно се използват следните дървесни видове:

  •  бук (светъл с червеникаво-жълт или сив оттенък);
  •  дъб (от светло до жълто-кафяво);
  •  бор (светло жълт);
  •  лиственица (сив);
  •  явор (светло кафяво).

 

Якостта и устойчивостта на влага на тези видове позволяват на производителите да изработват стенни панели и плочки, предназначени за влажни помещения. Независимо от това, такива продукти изискват специална защита, преди да бъдат приложени директно.