Виж как да се възползваш от големите отстъпки в нашите шоуруми - НАТИСНИ ТУК!
Хипер Промо!

Съпоставка на мебели за баня от различни материали

Имали сме възможност да разглеждаме различните видове мебели за баня според материала от който са изработени. В този текст обаче ще направим съпоставка на мебелите на базата материала от който са изработени и какви ползи може да донесе за обзавеждане в банята. 

 

PVC мебели за баня

Пълното им наименование е поливинил хлорид и в същността си се използва за направата не само на мебели за баня. Конкретно долните и горните  шкафове за баня от пвц са леки и гъвкави като конструкция. Трудно се изработват виртуозни модели, но все пак са възможни леки изменения в строгите прави форми и нетрадиционен похват при декорацията. Моделите са евтини и влагоустойчиви, но съдържат и химически компоненти в тях.

 

Мебели за баня от масив

Занаятчийската обработка на дървото определено струва по-скъпо, но крайният резултат си заслужава. Дървото придава една естествена уютна среда в банята и лек, екстравагантен вид. За да е водо и влагоустойчиво обаче то се финишира със специални лакове и бои. Тези мебели най-често са с плот, който се прилага за монтаж с мивка тип купа.

 

MDF мебели за баня, фурнирни мебели

Дървото при тези мебели минава няколко процеса на обработка, за да се получат плоскости от дърво – униформени, гладки, лишени от зърнена структура и възли. Насложени заедно те създават правоъгълни структури, които обикновено съдържат много складово пространство, позволяват вграждане на мивка и имат характерна естетика. Те също са евтини в сравнение с мебелите от масив и са почти на еднакви цени с масовите модели pvc мебели за баня.

 

Фурнирните мебели се изработват от шперплат, при който тънките листове фурнир се прилепват заедно, това също създава правоъгълни мебели. За да се пригодят за баня обаче трябва да минат различни процеси на обработка. Като конструкция са леки, приятни за ползване, но трябва да получите гаранции, че ще издържат на влагата в банята.  

    

Различните материали носят различен начален заряд и когато са направени като мебели за баня, носят различен естетически привкус в интериора. Избирайте винаги когато сте сигурни, че това е правилното решение за вас, като размери, дизайн и като качество, което можете да си позволите.